Een ziekteverzuimdag kost ongeveer 350 euro

Verschillende statistieken tonen aan, dat rugpijn in 2012 alleen in Finland al zorgde voor meer dan 330.000 ziekteverzuimdagen. Dit heeft de Finse ondernemingen en de maatschappij bijna 120 miljoen euro gekost. Op landelijk niveau stijgen de kosten tot minstens 600 miljoen euro. Artsen die actief zijn in medisch preventief onderzoek, behandelen haast 200.000 patiënten per jaar vanwege rugpijn. Vorig jaar waren deze patiënten meer dan een half miljoen dagen met ziekteverlof. De berekende gemiddelde kosten voor een ziekteverzuimdag bedragen ongeveer 350 euro. En hiertoe worden niet eens de verzuimdagen gerekend die de werknemer heeft zonder naar een preventief medisch onderzoek te gaan. De meeste van deze verzuimdagen kwamen door rugpijn, niet door andere ziekten, die bijvoorbeeld werden vastgesteld door gezondheidscentra of de speciale gezondheidszorg.


De kosten voor rugpijn lopen alleen al in Finland op tot bijna 600 miljoen euro per jaar.


Meer dan 80 procent van de Finse bevolking leidt op een gegeven moment in hun leven aan rugpijn. Rugpijn is de voornaamste oorzaak voor arbeidsongeschiktheid in Finland. En in Europa ziet de situatie er niet beter uit!


De hoogste economische kosten ontstaan door chronische rugpijn. Intensieve samenwerking tussen ondernemingen, werknemers en de bedrijfsgeneeskunde is de enige weg, om de haast eindeloze spiraal van pijn en verzuimdagen wegens ziekte te onderbreken, en de gezondheid van arbeiders en kantoorpersoneel blijvend te garanderen. Een vaak voorkomende oorzaak van chronische rugpijn is dat patiënten op zo'n manier op de symptomen reageren, die de situatie niet verbetert maar eerder verslechtert. Mensen zijn namelijk geneigd om pijn te vermijden. Als onze rug pijn doet, bewegen we normaal gesproken minder, en in het ergste geval blijven we in bed liggen. De meeste gevallen van rugpijn worden veroorzaakt door statische activiteiten, waarvoor de menselijke rug helemaal niet is voorzien. Het is niet zo bekend, dat ook roken chronische rugpijn veroorzaakt, omdat het de bloedcirculatie beschadigt en daardoor de tussenwervelschijven kunnen 'uitdrogen' (onder andere door een slechte bloedvoorziening van de vaten).


Voor uw gezondheid is het belangrijk om overgewicht en zwaarlijvigheid te vermijden door de juiste voeding en genoeg beweging! Let bij de training op oefeningen, die uw buik- en rugspieren versterken en let in het bijzonder op de ergonomische inrichting van uw werkomgeving! Vermijd te lang statisch zitten en gebrek aan beweging bij het werken, en sta regelmatig op! Het Gymba-Board is de perfecte ondersteuning om gezond rechtop te staan!

Contact

ERGOTRADING GmbH
Heisterfeld 11
25489 Haselau / Hamburg

E-mailadres:
gymba@ergotrading.eu

Ergotrading is Gymba Distributor worldwide

  • Europe
  • USA
  • Canada
  • Australia

We are searching trading partner worldwide.
If you are interested in our gymba product please contact us:
walk@my-gymba.com

© 2007-2019 by ERGOTRADING GmbH - Handelspartner für Ergonomieprodukte